Verschillende stijlen van badkamers

white ceramic sink near white ceramic sink

Ben je op zoek naar inspiratie om je badkamer te verbouwen in Papendrecht? Geen badkamer is hetzelfde en smaken verschillen natuurlijk ook. Maar met een paar uitgangspunten kom je toch tot een stijl die helemaal bij jouw smaak past.

 

Modern en industrieel

 

De industriële stijl heeft al een tijdje geleden zijn intrede gedaan maar is voorlopig nog niet weg te denken. Dat geldt eveneens als we het hebben over de inrichting van de badkamer. De strakke vormgeving is niet alleen rustgevend, het is vaak ook praktisch in de relatief kleine ruimtes. Met kleuren als antracietgrijs en beton geef je de badkamer een hele moderne aanblik. Daarbij maak je gebruik van andere materialen als glas voor de douchewand of zwart metalen strips om bepaalde hoeken of de spiegelrand te accentueren. Door te werken met inbouwkasten die betegeld zijn met dezelfde tegels als de wand, intergreer je de kast in het geheel. Dat geeft tevens een stijlvolle, strakke uitstraling.

 

Warme sfeer met hout

 

Een andere optie voor de inrichting van je badkamer is een landelijke of Scandinavische stijl. In beide gevallen voeg je warme kleuren als terracotta, beige of gebroken wit toe. Daarnaast verwerk je houtaccenten in het interieur. Dat kunnen de kastdeurtjes zijn van je wastafelmeubel of je plaatst houten legplanken in de inbouwkast. De warme sfeer ontstaat bovendien als je wandtegels kiest met een subtiel reliëf en dit terug laat komen op de vloer. Installeer voor een echte landelijke sfeer koperen kranen bij zowel de douche, de wastafel als het bad. Met aanvullende accessoires als een rieten wasmand of een bamboe badkamermat, maak je het geheel compleet.

 

Retro-inrichting

 

Een trendy manier om je badkamer in te richten, is de retrostijl. Dit uit zich voornamelijk in ronde vormen. Denk aan een ronde spiegel, een ronde waskom en, als je daarvoor de ruimte hebt, een losstaand rond of ovaal bad. De vloer- en wandtegels kun je in meerdere kleuren kiezen. Bijvoorbeeld verschillende tinten bruin, maar wijnrood of mosgroen passen ook uitstekend bij deze interieurstijl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *